top of page
DSC_8583.JPG

Fly-in 2017

Tradicionalni piknik za pilote

Tako, kot vsako zadnjo soboto v avgustu, smo se v Letalskem klubu Šentvid odločili organizirati Fly-in s piknikom za pilote. Prireditev postaja že tradicionalna, saj smo se tokrat zbrali že četrtič. Povabilo za udeležbo pošljemo domačim klubom, lastnikom letal in ljubiteljem letenja ter prijateljem in letalskim zanesenjakom iz Nemčije, Italije in Avstrije.


Vsako leto ob velikodušni pomoči Slovenske kontrole letenja in ARSA organiziramo tematska predavanja za pilote. Letos je bila udeležba izjemna, tako da je bila naša klubska predavalnica kar premajhna in bomo za prihodnjič morali razmišljati o organizaciji prostora v velikem hangarju.


Predavanja o letenju v Alpah in vremenski pojavi, ki nas tam lahko doletijo, so bila izjemna. Prav tako smo napenjali ušesa ob predavanju o skupnem zračnem prostoru z Avstrijo, letenju v in na robu TMA ter novosti z uvedbo novih radijskih sprejemnikov (8,33) ter »S« transponderjev.


Za udeležence so člani LK Šentvid pripravili tudi bograč, pražen krompir in seveda pijačo. Pristajalnih taks, kot običajno, Letalski klub Šentvid ne pobira.


Posebej smo bili člani kluba ponosni obiska direktorja našega največjega proizvajalca letal Pipistrel, gospoda Iva Boscarola, in pa legende letenja v Sloveniji, gospoda Jožeta Lukanca.


Ta dan nam je bilo naklonjeno tudi vreme, tako da smo v popoldanskem času uživali v letalskih vragolijah našega člana Maksa Berčiča na jadralnem letalu, akrobacijah modelarjev in padalskih skokih šole Paranoia.


Pozno popoldne smo izvedli še tradicionalni skupinski polet nad Ljubljano in se nato z obljubo po ponovnem snidenju v letu 2018, zopet razšli.


Hvala še enkrat vsem, ki ste nas obiskali.

VIDEO kolega Fracija Kresnika (prelet in pristanek na Fly-in 2017):

https://www.youtube.com/watch?v=XS1tWQPa4n8


bottom of page